Microsoft nabízí svou slavnou poštovní aplikaci Outlook pro počítače Apple zdarma. Ke stažení je v AppStore i na webu Microsoftu a je vidět, že mu v Redmondu věnovali hodně péče. 

Jedna z nejznámějších e-mailových služeb, Microsoft Outlook, je pro majitele Maců již od loňska k dispozici v novém kabátku. Dosud ale bylo její použití vázáno na předplatné Microsoft 365. Nyní už je tomu však už jinak. Outlook mohou jablíčkáři používat zadarmo.  

Víte, že? Microsoft chystá bezplatný Outlook také pro ty, kdo pracují ve Windows. Ten je ale zatím v přípravě. Bude vycházet ze současné webové podoby, slibuje rychlost a chytré funkce. Pokud vás zajímá víc, přečtěte si článek, který jsme mu věnovali. 

Proč byste měli chtít na svém Macu e-mailovou schránku od Microsoftu? Někdo ji potřebuje z pracovních důvodů, jiný na Apple přešel po letech používání Windows a má Outlook jako svou hlavní poštovní aplikaci. Někomu jednoduše nejvíc vyhovuje a žádný další důvod nepotřebuje. Faktem je, že Outlook patří mezi nejznámější a nejobsáhlejší systémy, je komplexní a propojený s dalšími aplikacemi Microsoft 365, čímž usnadňuje pracovní flow. 

A díky povedenému přizpůsobení pro Mac už nejen ve Windows, ale i na počítačích, tabletech a mobilech Apple. 

Co je Outlook pro Mac 

Tento poštovní klient je na míru vyvinutou nativní aplikací, která se hodí k celkovému designu a pojetí ekosystému Apple, takže v prostředí nebude nijak nápadně vyčnívat. Je vzdušný a elegantní, tak, jak je u Applu zvykem. 

Outlook pro Mac

Umí samozřejmě posílat, přijímat a třídit e-maily, ale kromě toho také: 

  • vytvářet záznamy v kalendáři, jednoduše odpovídat na návrhy schůzek, nastavit si priority pomocí funkce Můj den 
  • díky funkci Handoff snadno přecházet mezi různými Apple zařízeními – abyste ji ale mohli využívat, je potřeba stáhnout si Outlook z AppStore a na všechna zařízení se přihlásit pod stejným AppleID  
  • přepínat mezi světlým a tmavým režimem v návaznosti na nastavení vašeho Macu 
  • přijímat upozornění z notifikačního centra, aby vám žádný e-mail neunikl 
  • automaticky třídit e-maily podle důležitosti 
  • snadněji vyhledávat za pomoci vyhledávacího pole nebo klávesové zkraty Shift+Command+F 
  • přizpůsobit panel nástrojů v e-mailové schránce svým potřebám 
  • snadněji odpovídat nebo přeposílat e-maily pomocí klávesových zkratek Command+R (odpovědět), Shift+Command+R (odpovědět všem) nebo Command+J (přeposlat) 

Outlook pro Mac podporuje služby i dalších aplikací, jako je Gmail, Seznam nebo Yahoo. Ještě letos by se navíc měly přidat nové funkce: možnosti náhledu na liště pro nadcházející schůzky, a především propojení s applovským režimem soustředění, který umožní tvorbu profilů pro lepší koncentraci na důležité úkoly. Objeví se také seznamy kontaktů a lokální složky – zatím se uživatel pohybuje pouze v online prostředí. 

Jak Outlook pro Mac získat 

Potřebujete mít nainstalovaný macOS 10.14 Mojave nebo novější operační systém. Pak navštivte AppStore nebo speciální stránku na webu Microsoftu a instalujte podle pokynů. 

Apple nebo Microsoft? U nás se nemusíte natrvalo rozhodnout. XEVOS je totiž Gold partnerem Microsoftu a certifikovaným integrátorem Apple. Na obě značky máme zkušené specialisty, kteří vám se vším rádi poradí. Technologie vám také nakombinujeme tak, aby vaše firma šlapala. 

Jen se nám ozvěte, zbytek bude na nás.