Čím dál více organizací hledá nové způsoby, jak umožnit svým týmům pracovat efektivněji pomocí moderních nástrojů. Proto jsou aplikace jako Teams stále populárnější. Microsoft Teams spolu s dalšími aplikacemi Microsoft 365 umožňují uživatelům plynulý přechod na „Modern Workplace“.

Co je Microsoft Teams?

Microsoft Teams je sdílený týmový pracovní prostor integrující řadu nástrojů do jednoho prostředí. Tato firemní platforma umožňuje textovou komunikaci, video hovory, datové úložiště pro ukládání souborů a spolupráci na nich. Služba Microsoft Teams je integrována v předplatném Office 365 a jedná se o nástupce platformy Skype for Business.

Chat

Microsoft Teams podporuje jak soukromé konverzace, tak i skupinové nebo týmové chaty. Teams umožňuje i hlasové či videokonferenční služby. Chat podporuje formální pracovní prostředí jako sdílení dokumentů ale i neformální funkce jako postování emoji, GIFů nebo vlastních memů.

Prostřednictvím chatu můžete okamžitě komunikovat s kolegy, vyměňovat si s nimi odkazy na soubory, samotné soubory, obrázky, nebo jeho odpověď „lajkovat“ podobně jako na Facebooku. V Microsoft Teams lze i plánovat schůzky v kalendáři, uskutečnit video nebo audio hovor, sdílet obrazovku a předat kolegovi řízení. Spolupráce na projektech je tak snazší a v reálném čase.

Microsoft Teams přebral funkce Skype for Business, který samotný zaniká. Všechny funkce Skype, jako videokonference ve vysoké kvalitě s možností záznamu, sdílení plochy, rozostření pozadí a další dál fungují v Microsoft Teams.

Zalíbil se Vám Microsoft Teams a chcete se dozvědět více? Kontaktujte nás!

Týmová spolupráce

Teams je opravdové centrum pro týmovou spolupráci. Aplikace jako Word, Excel, PowerPoint, SharePoint, OneNote, Planner, Power BI a Delve jsou všechny integrované do Microsoft Teams a umožňují tak uživatelům mít všechny nástroje na dosah ruky.


Spolupracujte s integrovanými aplikacemi Office 365. Teams usnadňují týmovou práci tím, že uživatelům umožňují spoluvytvářet a sdílet soubory s oblíbenými aplikacemi Office 365.

Do „Teamsů“ lze snadno napojit OneDrive pro firmy a SharePoint. Každý uživatel tak získá snadný přístup k týmovým i osobním dokumentům. Nastavení potřebných přístupových práv k daným dokumentům zvládne, po krátkém vysvětlení, každý. Spolupráce v týmu je rychlejší a každý má o všem přehled.

Označte lidi, kterých se vaše zpráva týká. Usnadněte si spolupráci na souborech. Rozostřete si pozadí, když pracujete například z domu. Tipy a triky jak Microsoft Teams nejlépe využít naleznete zde.

Customization a bezpečnost

Krom samotných aplikací Office 365 je možné to Microsoft Teams napojit i externí aplikace a softwary. Každý tým je jiný, a proto Teams nabízí širokou škálu rozšíření a API.


Přizpůsobte si pracoviště a dosáhněte více. Pomocí Teams můžete integrovat aplikace od Microsoftu a partnerských služeb třetích stran tak, aby vyhovovaly jedinečným potřebám vaší organizace.

Zalíbil se Vám Microsoft Teams a chcete se dozvědět více? Kontaktujte nás!