Zařízení Surface od společnosti Microsoft jsou považována za jedny z nejkompaktnějších pracovních nástrojů. V tomto článku se soustředíme na jedno vybrané zařízení z rodiny Surface, které od svých předchůdců neprošlo jen faceliftem, nýbrž se dá považovat za plnohodnotnou novinku s novým designem jak navenek, tak uvnitř.

Surface Pro X uvedla společnost Microsoft na trh v listopadu 2019, spolu se Surface Pro 7 a Surface Laptop 3. Na rozdíl od jiných Surface zařízení přišel Surface Pro X na trh s Microsoft SQ1 procesorem, díky němuž je tento 2v1 laptop výkonnější s výdrží baterie až 13 hodin.  

Krom výkonu se Surface Pro X může pochlubit dotykovým 13″ displejem, ultralehkostí (800 gramů), kompaktností a prvotřídním zvukem. Stejně jako všechna zařízení z rodiny Surface i Pro X využívá Windows Hello, biometrickou autentizací umožňující bleskurychlé přihlášení k tomuto Windows 10 zařízení.


Chcete se dozvědět víc o propojení Microsoft 365 a Microsoft Surface? Kontaktujte nás!

Surface Pro X používá Windows 10, Microsoft 365 a to nejlepší z nového Microsoft Edge. Je to lehký přenosný plnohodnotný notebook s oddělitelnou klávesnicí a perem „Slim Pen“. To se bezpečně ukládá a dobíjí v luxusní podsvícené klávesnici pokryté povrchem Alcantara®.

Surface Pro X je z prémiového eloxovaného hliníku a má příjemné oblé hrany. Ve vzpřímené poloze stojí díky stojánku, který zařízení umožňuje umístit do téměř jakékoliv polohy.

S Microsoft Surface Pro X zůstanete vždy v kontaktu. Díky procesoru Intel Core i5 a 4G LTE Advanced se Surface Pro X stává perfektní kombinací notebooku a tabletu pro ty, kteří cestují nebo potřebují být vždy připojeni.

Surface Pro X lze pořídit ve variantě 8 nebo 16 GB paměti s úložištěm 128 GB, 256 GB nebo 512 GB. Více o technických specifikacích Microsoft Surface Pro X zde.

Microsoft Surface Pro X je navržen pro plné využití všech inovací a nových funkcí. Díky pravidelným aktualizacím, rychlému a bezpečnému přihlašování a komplexním bezpečnostním funkcím máte svoji práci vždy perfektně chráněnou.

Surface Pro X nyní pořídíte za výhodnou cenu. Kontaktujte nás nebo navštivte náš XEVOS Store.


Klávesnice, pero a myš nejsou součástí produktu. Tyto doplňky si můžete dokoupit zvlášť: Microsoft Surface Pro klávesnice, Microsoft Surface pero (stříbrné), Microsoft Surface pero (černé), Microsoft Surface dokovací stanice,
Microsoft Surface 65W napájecí adaptér


Více informací na stránkách výrobce Microsoft.