Neziskové organizace mají jedinečné potřeby a omezený rozpočet. To ale neznamená, že by neměly mít přístup k moderním technologiím. Právě naopak, díky nim můžou být efektivnější a lépe se svými financemi hospodařit. 

Zlepšení produktivity a snížení nákladů je v zájmu většiny klasických firem generujících zisk, ale také neziskovek. Kancelářské úkoly zvládnou pracovníci a dobrovolníci snadněji s fungujícími a moderními nástroji. V dnešní době se i neziskovkám vyplatí pořídit si bezpečné řešení v cloudu. Proč? 

  • Efektivnější práce  

Díky cloudu a propojení aplikací pro produktivitu a komunikaci mohou zaměstnanci a dobrovolníci efektivně spolupracovat na projektech, sdílet dokumenty a komunikovat online. Bez nutnosti přepínat mezi nekompatibilními aplikacemi různých výrobců. To usnadňuje práci i vzdáleně.  

Tip: Přečtěte si, proč je lepší mít všechny nástroje z jedné dílny. 

  • Kybernetická bezpečnost  

Aby váš systém dával smysl, měl by mít co nejlepší funkce pro ochranu dat a zabezpečení. To je extra důležitý požadavek, pokud pracujete v citlivém oboru a shromažďujete údaje lidí, kterým pomáháte.  

Existují sice bezplatné aplikace, ale obvykle je daní za zdánlivou úsporu omezení funkcí nebo sdílení dat s výrobcem. Což se ve výsledku může projevit jako neefektivní a přinést skryté náklady, opomenutí a chyby, které se pak v důsledku můžou i prodražit.  

Někteří výrobci placeného softwaru přitom nabízejí pro subjekty věnující se různým společensky prospěšným aktivitám granty a slevy, takže máte možnost získat tyto profesionální a plně funkční nástroje za zvýhodněnou cenu, nebo dokonce zdarma. To je obzvláště důležité, když máte omezený rozpočet, ale nechcete rezignovat na efektivní plnění svého cíle.  

Příkladem takového zvýhodněného produktu je Microsoft 365 pro neziskové organizace

Co je program Microsoft 365 pro neziskové organizace 

Microsoft má řešení, které může neziskovkám usnadnit práci, zvýšit produktivitu a zlepšit kybernetickou bezpečnost.  

Ve své sadě Microsoft 365 organizacím nabízí: 

  • komunikační platformu Microsoft Teams 
  • klasické programy Office (Word, Excel a PowerPoint)  
  • cloudové úložiště OneDrive 
  • knihovnu a úložiště SharePoint 
  • funkce AI asistenta Copilot 
  • i v základním provedení výborné zabezpečení  
  • a další funkce a služby podle zvoleného plánu a grantu 

Například Microsoft 365 Business Basic (ceny pro zaměstnance neziskových organizací) je až pro 300 uživatelů zdarma. Microsoft 365 Business Premium (ceny pro neziskové organizace) ve formě grantu je zdarma pro 10 uživatelů, nebo si jej můžete za výhodnější cenu předplatit. Navíc kromě rozšířených funkcí Teamsů či desktopových verzí aplikací získáte také pokročilé zabezpečení a ochranu před kybernetickými hrozbami či pokročilou správu zařízení.  

Jak se ke zvýhodněnému Microsoft 365 neziskovka dostane? 

Stačí zjistit, jestli splňujete tzv. pokyny pro oprávněnost, a požádat o grant nebo některý z plánů. Žádosti schvaluje Microsoft na základě určených kritérií. 

Aby měla organizace na výhodný produkt nárok, musí: 

  • mít uznaný status charitativní organizace podle definice uplatňované v dané zemi, nebo být knihovnou, muzeem či podobnou institucí 
  • fungovat na neziskové bázi 
  • přinášet svou činností užitek širšímu společenství lidí 
  • řídit se antidiskriminačními zásadami Microsoftu 

Posouzení může trvat asi 20 pracovních dní. Pokud vše vyjde, můžou pak vaši lidé začít pracovat s profesionálními nástroji obratem. V rámci programu ale jako organizace můžete přiřazovat licence jenom oprávněným zaměstnancům a používat je jenom pro svou organizaci.  

Rychlá profesionální pomoc 

Nejste žádní ajťáci, nechce se vám to celé řešit a prokousávat se podmínkami v angličtině? Nemáte možnosti nebo čas si systém nastavit, vyladit, zprovoznit? Nejste si jistí, jestli vůbec do této kategorie spadáte? Poptejte pomoc profíka! XEVOS je expertem na vše, co se Microsoftu týká.  

S výběrem nejvhodnější licence nebo grantu, zjištěním, zda splňujete podmínky, vyřízením požadavku a realizací celého systému vám proto s radostí pomůžeme. Protože si myslíme, že neziskové organizace by měly mít přístup k moderním top nástrojům. 

Navíc vaše lidi zaškolíme, zkonzultujeme s vámi a  navrhneme optimální zabezpečení, abyste mohli bez starostí o provozní věci pomáhat tam, kde je to potřeba

Hledáte profesionální, ale úsporné řešení? Potřebujete poradit a pomoci? Naši kolegové už čekají, až jim napíšete.