V únorovém článku na našem blogu jsme představili přehled všech cloudových licencí pro firmy od společnosti Microsoft. Časy se mění a o dva měsíce později přinášíme další přehled. Jedná se o stejné produkty jen pod jinými názvy.

Microsoft 365 jsme původně popisovali jako licenční balíček pro podnikové zákazníky, který v sobě snoubí Windows, Office a Enterprise Mobility and Security (EMS). Společnost Microsoft nyní produkty Microsoft 365 nazývá „produktivity cloudem,“ tedy integrovanou sadou aplikací a služeb, která díky umělé inteligenci a dalším špičkovým inovacím, perfektně slouží uživateli.

Nové názvy produktů vstoupily v platnost 21. dubna 2020. Jedná se pouze o změnu názvu produktu, na ceny či funkce licenčních plánů se tato změna nevztahuje. Podle společnosti Microsoft je tento nový přístup k pojmenování jejich produktů navržen tak, aby uživatelům pomohl rychle a lépe najít plán, který potřebují.

Jak budou změny v názvech Office 365 plánů vypadat?

  • Z Office 365 Business Essentials se stane Microsoft 365 Business Basic.
  • Z Office 365 Business Premium se stane  Microsoft 365 Business Standard.
  • Z Microsoft 365 Business se stane  Microsoft 365 Business Premium.
  • Z Office 365 Business se stane Microsoft 365 Apps for business
  • Z Office 365 ProPlus se stane Microsoft 365 Apps for enterprise.

Vznikne i zcela nový plán pro Firstline Workery. Tento plán podědí jméno
Microsoft 365 F1. Plán, který dříve nosil toto jméno se přejmenuje na Microsoft 365 F3.

Tedy:

  • Nový Microsoft 365 F1: je míněn pro Firstline pracovníky a bude obsahovat produkty jako Microsoft Teams, SharePoint, Yammer, Stream, and Enterprise Security + Management.
  • Přejmenovaný Microsoft 365 F3: tento plan již na trhu existuje a to pod názvem “Microsoft 365 F1”. Jeho název se změní na “Microsoft 365 F3” a bude obsahovat své původní funkcionality plus navíc productivity služby.

V některých případech bude společnost Microsoft nadále používat štítky „pro podnikání“ (Business) a „pro podniky“ (Enterprise) k odlišení obou druhů licenčních modelů.

Více informací zde: Microsoft.com, Microsoft partner blog, Microsoft for Firstline Workers