Znáte Office 365 a všechny jeho produkty? Pokud ne, nevadí. Připravili jsme pro vás minisérii, ve které vám vybrané produkty představíme a ukážeme, jak si jimi usnadnit každodenní pracovní život. Těšte se na nejnovější Microsoft Office aplikace či produkty jako Sway, Planner nebo Power BI.

Co je Office 365?

Office 365 je předplacená cloudová služba od společnosti Microsoft s integrovaným prostředím aplikací a služeb. Tento produkt funguje od roku 2011 pro firemní i koncové spotřebitele a podporuje snadnou týmovou komunikaci, výměnu souborů a spolupráci na projektech.

Office 365 propojuje samotné softwarové nástroje s online službami. Uživatel tak získá automaticky se aktualizující programy Microsoft Office, včetně cloudového emailového klienta, s nejnovějšími funkcemi a aktualizací bezpečí. Dále získá i 1 TB úložiště OneDrive, pro přístup k souborům ze všech svých zařízení, v práci nebo na cestách. Nesmí chybět ani Microsoft Teams, nové centrum pro týmovou práci, chat, pořádání schůzek a sdílení souborů.

Výhody Office 365 pro firemního zákazníka

Velkým benefitem hlavně pro firemní zákazníky je flexibilita ve správě počtu licencí. Office 365 si zákazník může pronajmout na určité období, například měsíc nebo rok. Vlastník firmy může flexibilně měnit počet licencí v závislosti na počtu zaměstnanců. U tradičního zalicencování se vždy kupuje jedna licence pro jeden konkrétní počítač, což nemusí být finančně výhodné.

Další předností Office 365 je multiplatformita, tedy dostupnost verzí Office aplikací pro iOS, Android, Mac a Windows. Poslední velkou výhodou jsou automatické aktualizace. Tyto aktualizace přináší zlepšení a nové funkce, které se pozitivně projevují na celkové funkčnosti a v čase tak zvyšují užitnou hodnotu celého balíčku.

Microsoft 365

Kromě pojmu Office 365 určitě uslyšíte i pojem Microsoft 365. Jaký je mezi nimi rozdíl? Microsoft 365 je sada služeb, která zahrnuje Office 365, Windows 10 a Enterprise Mobility + Security (EM+S). Krom Office 365 máte k dispozici i operační systém a bezpečnostní nástroje. Microsoft 365 Business může být zajímavý pro zákazníky, kteří zvažují pořízení Office 365 Business Premium.

Shrnutí

Office 365 je virtuálním domovem Microsoft Office aplikací. Krom nich nabízí i velké úložiště pro dokumenty nebo snadné sdílení dat. Office 365 funguje na všech platformách a firmám nabízí flexibilitu ve formě pronájmu s ohledem na čas či počet zaměstnanců.

  • e-mailová schránka pro firemní komunikaci
  • přístup k datům i poště odkudkoliv
  • 1TB úložiště dat pro dokumenty
  • možnost snadného sdílení dat, kalendářů i kontaktů
  • programy MS Office vždy v nejaktuálnější verzi
  • instalace na až 5 zařízení pro každého
  • možnost práce i bez přístupu k internetu
  • automatická synchronizace dat po připojení k internetu
  • audio-video konferenční hovory
  • vše bez nutnosti nákupu drahých licencí
  • jasně předikovatelné měsíční náklady na IT

V příštím díle naší Office 365 minisérie se můžete těšit na informace o Microsoft Teams, platformě na spolupráci, komunikaci či sdílení souborů.