V Las Vegas právě končí největší veletrh zaměřený na chytrou elektroniku, CES. Mezi hlavní taháky patřily nové produkty gigantů jako Apple či Samsung, ale i malá inovativní zařízení zaměřená na zdraví či herní průmysl.

Inteligentní zdraví 

Zdraví bylo horkým tématem na letošním veletrhu. Například Colgate tu představil elegantní zubní kartáček s novou technologií optického senzoru, která detekuje hromadění biofilmů v ústech. Senzory vložené do držadla zubního kartáčku vytvářejí komplexní mapu úst uživatele. Kartáček se přes Bluetooth připojí do aplikace, která uživateli dává přesné a individuální možnosti čištění.  

I jóga dostala na veletrhu technický kabátek. YogiFi představila podložku, která reaguje na dotyk a poskytuje vizuální a hmatovou zpětnou vazbu pro korekci pozice. Kromě této zpětné vazby v reálném čase dokáže podložka automaticky sledovat životní funkce a dechové vzory. Vše se páruje se zařízeními jako například Apple Watch.  

Source: https://www.yogifi.io/

Gaming

Na CESu si na své přišli i milovníci gamingu. Asus a Nvidia společně představili první světový progamingový monitor, který má být až šestkrát rychlejší než tradiční monitory. Monitor Asus ROG Swift 360 láká na technologii Nvidia G-Sync a rekordní 360Hz obnovovací frekvenci. Jde o doposud nejrychlejší obrazovku pro esport a soutěžní hraní. Snímky jsou na tomto panelu zobrazovány jednou za 2,8 milisekundy.

Gadgets 

Krom velkých věcí se na CESu představily také malé a praktické přístroje. Jedním z takových je příslušenství na nabíjení od firmy Satechi. Jejich nabíjecí destička nesoucí název Trio Wireless Charging Pad umožňuje nabíjet hned tři Apple zařízení najednou. 

Zdroj: https://satechi.net/

Nestandardní a trochu zvláštní zařízení také patří na CES. Krom stovky čínských stánků s bezdrátovými sluchátky tu byly k vidění hlasem ovládané kohoutky na vodu, či polštář proti chrápání. „Nejdivnější gadgets“ letošního CESu shrnul The Telegrph.

Zdroj: https://www.idnes.cz/mobil/tech-trendy/bezdratova-sluchatka-cina-veletrh-ces-las-vegas.A200108_062752_mob_tech_jm/foto/JM8091bf_20200107_151200.jpg

O veletrhu CES

CES, celým názvem Consumer Electronics Show, je největší veletrh spotřební a výpočetní elektroniky. Každoročně zde vystavuje více než 4 000 společností, výrobců, developerů, dodavatelů hardwaru, obsahu, systémů a dalších. Veletrh čítá průměrně 170 000 účastníků ze 160 zemí.

Zdroj: novinky.cz, czc.cz, letemsvetemapplem.eu, idnes.cz