Pravidelně pro Vás vybíráme novinky a vylepšení z Microsoft 365. Ty pravidelně získává každý předplatitel. Jaká vylepšení jsme vybrali tentokrát a jak vám pomohou v každodenním pracovním životě?

Vytvořte si soukromé poznámky

Potřebujete vytvořit vlastní poznámky v elektronickém dokumentu? Udělejte tak například ve Wordu. Přidejte rukopis do jakéhokoliv dokumentu. Váš OneDrive automaticky vytvoří soukromou kopii, aby vám poznámky zůstaly, a přitom nerušily ostatní.

Více o
soukromých poznámkých zde.

Jak na to? Na kartě Kreslení vyberte pero a vložte vaše rukopisné poznámky. Na nové obrazovce se automaticky vytvoří kopie dokumentu s předponou „Private“ v názvu. Nový dokument se automaticky uloží do složky soukromé kopie na OneDrivu. Pokud složku soukromé kopie ještě nemáte, vytvoříte ji. Pokud nemáte OneDrive, soubor se uloží místně na vašem zařízení.

Odkazování na konkrétní snímek

Často odkazujeme na stránky či dokumenty. Co když ale potřebujeme odkázat na konkrétní stránku nebo slide, například v PowerPointu? K tomu slouží nová funkce, díky níž nasměrujeme přímo na snímek, se kterým potřebujete zdůraznit.

Více o odkazování na konkrétní snímek zde.

Postup je snadný. V PowerPointové prezentaci stačí kliknout pravým tlačítkem myši na snímek, na který chcete odkazovat. Vyberete tlačítko Odkaz na tento snímek. Snímek se zkopíruje do schránky a vy ho můžete vložit do e-mailové zprávy, chatu v aplikaci Teams nebo jinou libovolnou metodu sdílet se svými kolegy.

Více obrázků

Do Excelu, Wordu a Outlooku pro Microsoft 365 nyní můžete vložit více obrázků. Vložit můžete vlastní obrázky nebo nespočet obrázků z webu. Jejich úprava je snazší. Například jednoduše vyberete možnost obtékání.


Máte zájem o předplatné Microsoft 365? Kontaktujte nás. Rádi Vám pomůžeme s výběrem té nejvhodnější licence pro vás.