Týmová práce vyžaduje spoustu řízení a koordinace. Obzvlášť teď, kdy velká část komunikace probíhá na dálku. Proto se hodí účinný nástroj, který pomůže s plánováním (nejen) týmových aktivit – jako je Microsoft Planner.  

Význam plánování, koordinace a time managementu stále roste. Projekty a úkoly jsou víc a víc komplexní, někteří členové týmu nemusí sedět v kancelářích firmy, termíny se mohou ze dne na den měnit. Doba je nejistá a expertní plánování je proto klíčové.  

K čemu je Microsoft Planner? K plánování firemních eventů, jako platforma pro brainstorming nápadů, pro sledování realizace marketingové kampaně, jako podklad pro přípravu na jednání s novým klientem. Dosaďte si cokoli, kde potřebujete spolupracovat s kolegy a jasně vidět dílčí úkoly i jejich pokrok. 

Plánovacích nástrojů najdete všude spousty. V čem je tedy Planner od Microsoftu jiný? 

Je přehledný 

Určitě potřebujete, abyste se v záplavě úkolů zorientovali snadno a hlavně okamžitě. Microsoft Planner právě s tím počítá. Každý projekt zde má vlastní nástěnku a na ní visí jednotlivé úkoly. Na kartě každého úkolu pak najdete k dané položce vše potřebné. Termíny, zodpovědné osoby, kterým je úkol tzv. přiřazen, obsah úkolu, můžete sem vkládat i přílohy. Vše je na jednom místě, nic nemusíte dohledávat jinde. 

Je intuitivní 

Naučit se s Plannerem pracovat je velmi snadné. Vše funguje intuitivně, jestliže znáte alespoň základy práce v prostředí Microsoft 365. Známý styl a jednoduchá správa úkolů zajistí, že se s Plannerem sžijete raz dva. 

Pokud by členové vašich týmů přece jen potřebovali proškolit, aby výhody nejen Planneru, ale i dalších Microsoft aplikací využili beze zbytku, obraťte se na nás. Školení zaměstnanců provádíme s maximální odborností a pečlivostí. 

Je týmový 

Microsoft Planner je určen pro týmové hráče. Každý člen přesně vidí, v jaké fázi se projekt a jeho dílčí úkoly nacházejí. Což pomůže nejen jako kontrola plnění, ale také, pokud na sebe kroky kolegů postupně navazují. Mohou se tak pustit do svého úkolu hned, jak je předchozí označen za splněný – vyhnete se tak prostojům.  

Všichni členové týmu mohou také přidávat komentáře, nahrávat přílohy a prezentace, označovat úkoly jako splněné, tedy komunikovat o projektu či úkolu i přímo na jeho stránce v Planneru. 

Je názorný 

Pokud potřebujete vše vidět jasně před sebou, Microsoft Planner je aplikace právě pro vás.  

Záložka Panel vám umožní vytvářet projektové nástěnky s jednotlivými úkoly. Už v náhledu vše přehledně vidíte. Motivuje vás lepit si fyzické papírky na nástěnku v kanceláři? Tak v Planneru je to na této záložce podobné, jen s tím rozdílem, že k údajům máte přístup kdykoliv, odkudkoliv a můžete si tam připisovat vše, co je pro daný úkol důležité.   

Víte, že? Planner pracuje se systémem metody Kanban, kdy si jednotlivé úkoly přesouváte do sloupců podle fáze řešení, takže máte rovnou před očima, jak projekt postupuje. 

Je pro vás příjemnější kalendář a rozložení úkolů do jednotlivých dnů? Zvolte záložku Plán a přiřazujte úkoly k jednotlivým datům v měsíci. 

A kdo má rád grafy, na záložce Grafy najde přehledně zobrazenou statistiku hotových, probíhajících či zpožděných úkolů. 

Potřebujete zjistit, jak jste na tom se svými vlastními úkoly? Jednoduše si navolte Moje úkoly nebo si vyfiltrujte, které věci máte přiděleny v daném projektu. Ostatně, filtr nabízí i další možnosti, ať vidíte jen to, co právě hledáte. 

Je součástí balíčku Microsoft 365  

Pokud sledujete náš blog a o MS 365 už něco víte, asi vás to nepřekvapí. Jak je u této skupiny produktů zvykem, i Microsoft Planner je užitečně propojený s jednotlivými kancelářskými a týmovými aplikacemi od Microsoftu. Můžete tak například vkládat dokumenty z OneDrive nebo si posílat aktuality přes Microsoft Teams. 

Další výhodou je, že jestliže Microsoft 365 už máte, Planner si nemusíte extra stahovat a instalovat – dostali jste ho pěkně pohromadě s dalšími programy při pořízení tohoto balíku.  

A pokud MS 365 zatím nepoužíváte, ale o přechodu na něj a na cloudové řešení uvažujete, jste na pravém místě. Kontaktujte nás. Domluvíme individuální plán přechodu vaší firmy k modernímu způsobu fungování, stavěnému na potřeby podnikatelů 21. století.