Pokud aspoň trochu sledujete vývoj v oblasti IT a kancelářských technologií, nemohla vám utéct zmínka o nástroji umělé inteligence Copilot, který vyvíjí Microsoft. Verze Copilota pro Microsoft 365 je teď k dispozici pro všechny organizace. 

Ještě začátkem roku se k němu dostaly jen největší korporace. Od přelomu ledna a února si ho mohou dokoupit všichni uživatelé licenčních plánů pro firmy a vzdělávací instituce bez ohledu na velikost.   

Na rozdíl od nástrojů, jako třeba textový editor Word, všestranný komunikátor Teams, cloudové úložiště OneDrive nebo pomůcka pro řízení projektů Planner, není aplikace Copilot zatím nedílnou součástí balíku funkcí. Je třeba si ji dokoupit jako samostatný doplněk.  

Zatímco dosud bylo získání Copilota pro Microsoft 365 podmíněno určitým minimálním množstvím, teď už pro objednávky žádný minimální limit neplatí. Microsoft však stále doporučuje, a my to můžeme jen podpořit, aby se ke Copilotu dostali všichni členové týmu. Jejich spolupráce tak bude efektivnější a samotný nástroj naplno ukáže svoje výhody. 

Pokud potřebujete znásobit svoji produktivitu, pořiďte si výkonného a inteligentního pomocníka. Dejte nám vědět a my pro vás Copilot pro Microsoft 365 zařídíme. 

Dostupné varianty Copilota

Copilot pro Microsoft 365 je v současné době dostupný pro komerční zákazníky s těmito plány předplatného

  • Microsoft 365 E3/E5 
  • Office 365 E3/E5 
  • Microsoft 365 Business Standard 
  • Microsoft 365 Business Premium 

V nabídce je jen roční varianta předplatného, která bývá ale obecně považována za ekonomicky výhodnější.  

V této chvíli Copilot zatím nepracuje v češtině, ale Microsoft už avizoval spuštění české mutace v první polovině tohoto roku. Zatím si musíte vystačit například s angličtinou, němčinou či některým z podporovaných jazyků. 

Co umí Copilot v Microsoft 365? 

Především je nutno říct, že vám značně zjednoduší práci a ušetří hromadu času. Používat můžete integrované funkce v jednotlivých nástrojích, ale také vše pohodlně řídit přímo z copilotí aplikace, která vám po vyřízení úkolu nabídne otevření příslušného programu. 

Stačí zadat požadavek běžným jazykem, jako byste psali vždy přítomnému kolegovi, nachystanému vám za všech okolností pomoci. Například: 

  • Vytvoří souhrny z konverzací v Teams a usnadní vám sledování více diskusí v reálném čase.  
  • Vytáhne z Outlooku nepřečtené vzkazy od konkrétních uživatelů. 
  • Zjednoduší vám celkovou orientaci v e-mailové schránce a nahodí odpovědi.  
  • Vytvoří koncepty a shrnutí wordových dokumentů a usnadní jejich úpravy.  
  • Navrhne efektní prezentace v PowerPointu a poradí, jak je vylepšit.  
  • Analyzuje a vizualizuje data z Excelu tak, abyste si snadno dokázali představit všechny potřebné souvislosti.  

Máte-li k aplikaci jakékoliv dotazy, jste na správném místě, stačí napsat. Chcete-li si číst více zajímavostí ze světa technologií, sledujte náš blog a sociální sítě.