Systém Windows 7, jeden z nejúspěšnějších operačních systémů, je v poslední fázi podpory. Podpora systému Windows 7 skončí 14. ledna 2020. Neznamená to sice, že váš počítač přestane fungovat, ale z technické podpory systému Windows 7 nepřijde žádná pomoc. 

Source: https://bgr.com/2014/01/22/windows-7-pcs-sale-where-to-buy/

Bezpečnostní rizika  

Přestože můžete dále počítač se systémem Windows 7 používat bez aktualizací softwaru, vystavujete se velkému bezpečnostnímu riziku. Systém Windows bude fungovat, ale nebudete dostávat aktualizace zabezpečení a funkcí. Aktualizace zabezpečení jsou rozhodující, jinak by se všechna data ve Vašem počítači mohla dostat do nesprávných rukou. Pokud pracujete v systému Windows 7, nejlepším krokem je upgrade na systém Windows 10. Zabezpečíte tak nejen sebe, ale i Vaše zákazníky.  

Výhody upgradu na “desítky”  

Mladším bratrem Windows 7 je operační systém Windows 10 Pro. Mezi jeho hlavní výhody patří vysoce účinná koncová ochrana bez dodatečných poplatků. Ta, na rozdíl od Windows 7, je v „desítkách“ automaticky aktualizovaná a uchová uživatelské údaje v bezpečí. Windows 10 navíc zabezpečí splnění požadavků nařízení GDPR a to pravidelně zasílanými aktualizacemi, které chrání před průběžně se objevujícími hrozbami a útoky. GDPR vyžaduje, aby každá firma zabezpečila své systémy a aplikace s osobními informacemi. Jedině aktualizované systémy mohou být bezpečné. S Windows 10 Pro budete mít jistotu, že vždy používáte nejnovější verze jak systému, tak instalovaných programů a aplikací. Windows 10 pořídíte zde.

Source: https://thanhnien.vn/cong-nghe/meo-tim-kiem-hinh-anh-luu-tru-tren-may-tinh-windows-10-1020320.html

Proč Windows 10? 

  • Rychlejší spuštění než u Windows 7.  
  • Zlepšená stabilita a výkonnost.  
  • Upravené uživatelské rozhraní  
  • Bezpečnost.  
  • Integrace s Windows telefonem 

Zdroj Reseller Magazine OnLine