HP oznámil novou generaci populárních firemních notebooků ProBook 400, které dostaly modernější procesory a rychlejší Wi-Fi. Změnil se také design, některé prvky si vypůjčily od řad Spectre či Envy.

Na trh přijdou 3 různé velikosti. HP ProBook 430 s 13.3“, model 440 s velikostí LCD 14“ a model 450 s velikostí 15.6“. Společné bude jejich označení G6 a o něco nižší profil 18 mm oproti dřívějším 21 mm u generace G5. Ostatní nabízené parametry displejů (kromě velikosti úhlopříčky) budou rovněž totožné, v nabídce bude základních 1366 x 768 px (HD) bez dotyku až maximálních 1920 x 1080 px (Full-HD) s dotykem, levnější varianty s technologií SVA, dražší s UWVA.

Uvnitř notebooků vrní osmá generace dvou nebo čtyřjádrových procesorů Intel Core i3/i5/i7 na architektuře Whiskey Lake-U, které lze kombinovat s až 32GB operační pamětí DDR4: V otázce úložiště se mohou zákazníci rozhodovat mezi samotným SSD nebo kombinací s HDD s pamětí Intel Optane. Některé konfigurace by měly nabídnout také integrovanou grafickou kartu Nvidia GeForce.

 

V čem tedy nové modely HP ProBook 430 G6, HP ProBook 440 G6 a HP ProBook 450 G6 vynikají?

• Ultratenký design a kvalitní zpracování: Počítače přebírají koncept z ostatních středních a prémiových firemních PC od HP a přinášejí tak tenké šasi s ostrými liniemi a čistými hranami ve stříbrném provedení. Monitory s úzkými rámečky nabízí optimální obraz a 180° kloub umožňuje ploché rozložení notebooku pro snadnější sdílení obsahu a spolupráci. Zaujme i pevný horní hliníkový kryt a rám klávesnice z jednoho kusu hliníku pro větší odolnost.

• Bezpečné a uživatelsky konfigurovatelné funkce: Široké spektrum bezpečnostních funkcí včetně firmwaru HP BIOSphere Gen4, který automatizuje ochranu BIOSu a nabízí snadnou správu. Široké jsou i možnosti připojení, které si uživatel může přizpůsobit podle svých preferencí, včetně zabudovaného modulu podporujícího nejnovější standard 4G LTE.

• Vysoký výkon a produktivita: Volitelně s nejnovějším čtyřjádrovým procesorem Intel Core osmé generace či samostatnou grafikou NVIDIA GeForce. Výdrž baterie vás podrží při útoku na deadline a multitaskingu. Díky technologii HP Fast Charge dobijete baterii za pouhých 30 minut až na 50 %.

Nová řada notebooků HP ProBook 400 G6 se bude v České republice prodávat od února 2019 za cenu začínající na 14 990 Kč.

Již brzdy také k dostání u našich obchodníků a v novinkách na XEVOS.store

 

Zdroj: HP Inc., Anandtech.com