Microsoft před několika měsíci představil novou mobilní aplikaci s názvem Office. Aplikace je nyní dostupná ke stažení na Android nebo iOS.

Mobilní aplikace Office nabízí zcela nové prostředí, které kombinuje Word, Excel a PowerPoint do jedné aplikace. Snižuje tak počet stažených aplikací a eliminuje přepínání mezi nimi. Tím také vyžaduje mnohem méně úložiště na telefonu. Díky technologii Lens uživatel lehce převede obrázky do upravitelných dokumentů, snadno naskenuje PDF nebo zachytí tabulku s automatickým digitálním vylepšením pro čitelnější obsah. V neposlední řadě aplikace Office umožňuje vytváření rychlých poznámek, podepisování PDF nebo třeba skenování QR kódů.

Společnost Microsoft aplikaci Office stále vylepšuje. Příkladem takového vylepšení je třeba podpora úložiště třetích stran jako Boxu, Dropboxu, Disku Google a iCloudu. Dalším příkladem jsou pak šablony, které uživateli pomohou vytvářet nové dokumenty, tabulky či prezentace.

Další inovace jsou na cestě. Office aplikace bude již brzy moct přetvářet diktování v text, bude zobrazovat náhledové karty místo celé tabulky v Excelu, nebo nabídne možnost napsání obsahu vaší prezentace v aplikaci PowerPoint.

Aplikaci Office si může stáhnout kdokoliv na telefonech pro Android a iOS. Aplikace je zdarma a bez přihlášení. Uživatelé s předplatným Office 365 nebo Microsoft 365 odemknou různé prémiové funkce, které jsou v souladu s funkcemi v aktuálních aplikacích Wordu, Excelu a PowerPointu.

Zdroj: www.microsoft.com