Se začátkem dubna vtrhla umělá inteligence naplno také do oblasti kybernetické bezpečnosti v podání Microsoftu. Přichází Security Copilot.  

Copilot se pomalu, ale jistě, prolíná všemi aplikacemi a funkcemi z Redmondu. Už pomáhá vyhledávat a třídit informace, navrhovat a vytvářet dokumenty nebo ovládat nastavení Windows. Firemní uživatelé si nově můžou přiobjednat speciální aplikaci Copilot pro Microsoft 365, která veškerou práci s tímto asistentem ještě víc usnadňuje.  

No a teď je tady nástroj určený pro specialisty kybernetické bezpečnosti

V pozici běžného uživatele počítače ho na první pohled nezaznamenáte, na rozdíl třeba od chatu v Bingu nebo pisálka ve Wordu. Výrazným způsobem ale pomůže v práci expertům na bezpečnost. Zachytí i nenápadné hrozby, urychlí reakce, konkrétní činnosti a opatření, čímž vám zajistí potřebný čas pro brzký zásah. A celkově prohloubí odbornost týmu.  

Víte, že…? Copilot každý den zpracuje více než 78 bilionů bezpečnostních signálů zachycených Microsoftem. Za pomoci rozsáhlých jazykových modelů pak poznatky zpracovává a navrhuje další kroky. Ochrana je tak silnější, aktuálnější a lépe zacílená. 

Ve prospěch nástroje mluví i konkrétní data z průzkumu Microsoftu mezi zkušenými kyberbezpečnostními techniky a analytiky: 

  • 22 % pracovalo s Copilotem rychleji 
  • 7 % ocenilo větší přesnost 
  • 97 % by si Copilot pro stejný úkol příště vybralo znovu 

Jak Security Copilot získat 

Od 1. dubna je Copilot pro Security veřejně k dispozici pro firmy, v již obvyklém licenčním systému s předplatným, a to v režimu pay-as-you-go. To znamená, že platíte tedy jen za to, co skutečně využijete. Díky tomu se z něj stává bezkonkurenčně nejdostupnější řešení na trhu. 

Chcete mít spolehlivé a efektivní zabezpečení s využitím umělé inteligence? Ozvěte se našim security specialistům, kteří s vámi proberou vhodné možnosti. 

Co je důležité vědět  

Copilot využijete v oblasti bezpečnostních opatření, správy koncových zařízení, managementu přístupů i ochrany dat. 

Můžete ho mít jako samostatný produkt, nebo ho integrovat do bezpečnostních aplikací, které už používáte. 

Spolupracuje s nástroji Microsoftu jako např. Microsoft Defender XDR, Microsoft Sentinel, Microsoft Intune, Microsoft Entra nebo Microsoft Purview, ale také s produkty jiných výrobců

Otázky a prompty zadáváte v běžném jazyce a během několika sekund máte na obrazovce odpověď s efektivním řešením. 

Zatím dokáže zpracovávat výzvy a odpovídat v osmi jazycích (angličtina, francouzština, němčina, italština, španělština, brazilská portugalština, zjednodušená čínština a japonština) v rozhraní pro 25 různých jazyků. 

Jediným požadavkem, abyste mohli Copilot pro Security používat, je Azure účet

Potřebujete poradit v oblasti kybernetické bezpečnosti? Hledáte to nejlepší řešení? Chcete se připravit na požadavky NIS2? Jsou pro vás připraveni naši experti se svými znalostmi. Stačí nám napsat.