Umělá inteligence je buzzword posledních dvou let a Copilot od Microsoftu jedním z nejrozvinutějších nástrojů pro firmy i jednotlivce. Firemním zákazníkům je teď k dispozici také aplikace Copilot pro Microsoft 365. Váháte, jestli se vám vyplatí si ji dokoupit? Tady je 7 důvodů, proč je přínosná i pro malé firmy. 

Aplikace je v současné době doplňkem běžné sady nástrojů pro kancelářskou práci Microsoft 365. Ještě do nedávna přitom byla dostupná jen pro největší korporáty, ale dnes si ji může pořídit každý podnikatel bez ohledu na velikost nebo počet objednaných licencí

Menším podnikům přináší umělá inteligence úsporu času, lepší přehled a ve výsledku často i  úsporu financí. Zatímco velké firmy si mohou na spoustu věcí najímat specialisty, v těch menších často dělají zaměstnanci více věcí najednou a vedení je až po krk v běžné operativě.  

AI část tohoto břemene snímá a uvolňuje ruce pro strategii a rozvoj firmy. 

Přínosy AI pro menší firmy

Administrativní zátěž. Umělá inteligence udělá spoustu rutinních kroků, takže vaši zaměstnanci získají více času na úkoly, u kterých je zatím lidský mozek nepostradatelný, jako je kreativní práce.  

Zpracování dat. AI zvládne automatické zpracování různých nestrukturovaných dat a jejich přerod do užitečných informací. Například rozpozná a kategorizuje faktury, smlouvy nebo e-maily a vytvoří přehledné grafy. 

Nápady pro růst a úspory. S pomocí AI získáte analýzy dat a identifikujete trendy a vzorce, které by jinak mohly zůstat nepovšimnuty. Jasněji pak uvidíte, kde se dá ušetřit, kam naopak investovat, jak optimalizovat náklady na marketing či kterým směrem vést vývoj nabídky. 

Optimalizace procesů. Podobně může AI analyzovat také firemní procesy a navrhnout zlepšení. Například identifikuje úzká místa ve výrobním řetězci, navrhne optimalizaci skladování nebo efektivnější logistiku.  

Inteligentní chatbot. AI vám umožní nabídnout zákazníkům lepší servis a informace při nákupu a ušetří tak síly zaměstnanců. Tento chatbot nepotřebuje dovolenou a je v práci 24/7. 

A co na to Copilot pro Microsoft 365? 

Copilot je inteligentní asistent, který využívá nejnovější možnosti v oblasti umělé inteligence. Zásadní produkt Microsoftu má už několik různých verzí – od integrace do samotných Windows 11, přes pomocníka ve vyhledávači Bing v Edgi, až po samostatnou aplikaci jako součást kancelářské sady Microsoft 365.  

Právě pro malé firmy se může stát zásadním pomocníkem a posunout je tak o míle dopředu. Jako takový virtuální back-office kolega za vás udělá spoustu úmorné mravenčí práce. 

Podle dotazníku Microsoftu je 70 % oslovených s Copilotem produktivnějších. A až 4x rychleji se dostali do obrazu, pokud se nezúčastnili nějaké schůzky. 

Tady je 7 konkrétních příkladů, proč se vyplatí si aplikaci pořídit: 

  1. Marketing. Copilot navrhne fungující publikační plán na sociální sítě nebo efektní prezentaci na poradu. Vytvoří také doprovodný obrázek či grafiku, takže ušetříte za fotobanky a vyhnete se fotkám, které používá každý.  
  1. Psaní textů. Samostatně pro vás vygeneruje obsah na webové stránky, blogy nebo popisky zboží. Umí psát texty různých stylů od článků až po básně nebo vtipy. Nahodí také obchodní e-maily či pomůže vyladit odpovídající formulace v požadovaném tónu.  
  1. Přehled a výtahy. Asistent, který vám na požádání předloží výtah z dlouhé e-mailové konverzace, vysvětlí, o co jde v dokumentu, nebo shrne v přehledných bodech obsah online schůzky, je k nezaplacení. A přesně tohle Copilot pro Microsoft 365 také umí. 
  1. Programování a vývoj. Potřebujete aktualizovat web o novou funkci nebo nastavit automatizaci? Copilot je schopen generovat kód v různých programovacích jazycích. Může vám pomoci s vývojem webových stránek, mobilních aplikací, automatizací procesů a dalšími technickými úkoly. Kód napíše, nebo vám poslouží jako nápověda. 
  1. Analýza dat. I tento asistent AI umí analyzovat data a nacházet vzorce, trendy a možnosti. Vytvoří grafy, tabulky, statistiky, takže se v datech krásně vyznáte a vystoupí to podstatné.  
  1. Jazyková lokalizace. Pokud plánujete expanzi na zahraniční trhy, Copilot vám pomůže s překlady a lokalizací obsahu. A mimochodem, už se naučil česky a v nejbližších týdnech dorazí aktualizace s podporou nových jazyků k uživatelům.
  1. Konzultace a rady. Nástroj umí na základě vyhledaných informací a vašich dat poskytovat rady ohledně obchodní strategie, marketingu, financí a dalších oblastí. Usnadní vám rozhodování a výběr optimálních řešení. 

Dotazy k umělé inteligenci i dalším produktům Microsoftu vám ochotně zodpoví naši kolegové, specialisté na nabídku tohoto výrobce. Copilot (nebo celý ekosystém Microsoft 365, pokud ho ještě nepoužíváte), pro vás zajistíme, vše nastavíme, zaškolíme vaše zaměstnance a v případě zájmu ho pro vás budeme také spravovat. Stačí, když nám dáte vědět