Nekonečné čekání fanoušků na spuštění služby Apple Pay je u konce. Podle portálů idnes.cz  a czechcrunch.cz  se totiž již první banky s Applem na startu služby dohodly a nyní jen odpočítávají dny do jejího oficiálního odstartování. To by mělo proběhnout přesně 19. února.

Zdroje z bankovního prostředí potvrdily, že banky zařazené do první vlny již disponují všemi potřebnými certifikáty, díky čemuž si tak budou moci jejich zákazníci užít Apple Pay prakticky ihned po jeho spuštění. Někteří zaměstnanci tuzemských bank si jí však mohou díky internímu testování, které má odhalit případné problémy, užívat již nyní.Další věc, co majitele iPhonů zajímá s ohledem na příchod Apple Pay, je pochopitelně výčet bank, které budou platbu jablečnými telefony nebo hodinkami podporovat. Podle dostupných informací by se mělo v první vlně objevit pravděpodobně pět bank a jeden tuzemský startup s tím, že většina z nich přímo či nepřímo tuto skutečnost potvrzuje, byť bez konkrétního termínu. Apple Pay by měly od prvního dne přinést následující instituce: Česká spořitelna, Komerční banka, Moneta, mBank, Air Bank a Twisto. Na konkrétní výčet bankovních institucí si však budeme muset počkat až do spuštění 19. února a není vyloučeno, že na poslední chvíli dojde k nějaké změně.

Kdo se nestihne do první vlny dostat, bude si muset podle dostupných informací počkat minimálně několik měsíců, protože další okno, kdy Apple plánuje do své platební služby vpustit další banky, by mělo přijít někdy během léta. Přesný termín II. vlny zatím není stanoven, spekuluje se však o tom, že všechny největší bankovní instituce v zemi budou chtít představit službu ještě letos.

Příchod Apple Pay do Česka víceméně potvrzuje i samotný Apple na svém webu věnovaném právě problémům s touto platební službou. Ten totiž na konci loňského roku přeložil do češtiny. 

Zdroje: idnes.cz, czechcrunch.cz, lupa.cz, letemsvetemapplem.eu